Mahmya – skøn strand på en lille ø i Rødehavet

Badebyen Hurghada på det ægyptiske fastland er stor. For nogle besøgende måske også lidt uoverskuelig. Til gengæld er der en masse at foretage sig, hvis man ikke vil nøjes med at slappe af på sit hotel. Prøv for eksempel at sejle en tur ud på det turkisblå vand og læg til ved øen Mahmya-stranden. Her er dejligt!

Mahmya er en nationalpark. Det betyder, at der kun må ankomme et mindre antal skibe til øen om dagen. Skibene sejler fra den nye marina i Hurghada, og den kender alle taxachauffører. Billedet øverst er fra den nye marina.

Da det kun er udvalgte selskaber, der må sejle til øen, er det mest praktisk, at man booker billet på forhånd. Enten gennem en turoperatør i byen eller et rejseselskab. På den måde er man sikker på at komme med på tur ud til Mahmya.

 Stranden på Mahmya

Sejltiden til øen er cirka 45 minutter. Selvom det måske er strålende solskin og ikke nødvendigvis blæser meget, kan det godt være lidt af en vippetur. Man kommer aldrig meget langt væk fra kysten, men regn alligevel med at du skal ud på åbent hav på noget af sejlturen.

Skibene må ikke lægge til ved øen, så det sidste stykke sejler man i små gummibåde. På Mahmya ligger den fineste, hvide sandstrand, og man bør tage sine sko af, når man går fra gummibåden og i land. Bare så man kan mærke det fine, bløde, varme sand.

Skøn strand på Mahmya

På stranden kan man komme i skygge under parasollerne. De er ligesom det meste andet på øen udelukkende fremstillet af naturmaterialer. Lidt højere oppe end stranden ligger en skøn restaurant. Her serverer man pitabrød, humus og andre mellemøstlige lækkerier. Man kan ikke købe alkohol på øen, men både vand på flaske og sodavand er tilgængeligt.

Mahmya er ikke et snorkelsted. Jo, der er nok lidt fisk i vandet hist og her, men du skal ud til nogle af koralrevene i lidt mere åbent hav for rigtigt at kunne snorkle. Nogle udflugter til Mahmya inkluderer også ekstra sejltur til koralrev, så man kan snorkle. Og så kan man i øvrigt være heldig at se delfiner, som der er mange af i Rødehavet.

Læs mere om Mahmya her. Og her kan du læse mere om Hurghada.