Fiskemarkedet i Hurghada

Hurghada på den egyptiske fastlandskyst er den største og ældste badeby i landet. Oprindeligt var byen blot et lille fiskerleje, men har i de sidste 30 år udviklet sig til en stor ferieby. Samtidig er det den badeby i Egypten, som har den største lokalbefolkning. Det betyder blandt andet, at der er store lokale kvarterer med vandpibecafeer, barfodede unger og småbutikker og et utal af lokale markeder, for eksempel byens fiskemarked.

Hurghadas fiskerihavn
Hurghadas fiskerihavn. Her landes kilovis af fisk hver eneste dag, friskfangede direkte fra Rødehavet.

Hurghada rummer alt det, du har brug for som turist. Solskin (som regel). Gode hoteller, souvenirforretninger, større indkøbscentre, kæderestauranter, underholdning på barer og natklubber, fine strande og masser af seværdigheder inden for rækkevidde. Hurghada er dog ikke hverken ryddelig, renskuret eller rolig. Det har byen aldrig været, heller ikke dengang turismen boomede i Egypten. Her har altid været kaotisk, gang i den og mere skrald på gader og i gyder end der nogensinde har været i for eksempel Sharm el-Sheikh.

Kaotisk og autentisk

Nogle elsker kaosset og den ret autentiske stemning. Andre kan ikke komme hurtigt nok væk igen. Sådan er det bare, selvom der også er rigtig mange, der har fundet ud af, at det er nemt (og ofte overraskende billigt) at indlogere sig på et femstjernet hotel og lade sig forkæle uden nogensinde at komme i nærheden af skraldebunker eller lokale, der ivrigt vil sælge souvenirs.

Men hvis du gerne vil kombinere det gode hotel på stranden og de ordnede forhold med nogle autentiske oplevelser – og måske frisk på at sætte tænderne i en nyfanget fisk – så er det blot et smut ned ad en af sidegaderne fra de store hovedstrøg i bydelen Sekkala og en anden verden åbner sig. Små vandpibecafeer, shawarmasteder og forretninger ligger side om side med markeder, værksteder, skræddere og slagterier.

Markedet i Sekkala.
På det store grøntmarked i kvarteret Sekkala i Hurghada kan du købe masser af frugt og grønt til priser, der ikke ødelægger dit feriebudget.

Fiskemarkedet ligger centralt

Ikke langt fra Sekkala/centrum ligger byens største moske. Lige bag moskeen ligger den gamle fiskerihavn og fiskemarkedet. Gå ind – gerne iført sko, der kan tåle at blive lidt våde – kig dig omkring og vælg en friskfanget fisk. En mellemstor, hvid fisk koster ca 10 egyptiske pund pr. stk., hvis du virkelig forhandler hårdt med fiskehandleren. Du kan bare pege på den, hvis fiskeren ikke forstår engelsk, og det gør han garanteret ikke. I bunden af markedsområdet står personale klar til at flå og tilberede fisken som du vil have den. Kogt, stegt eller grillet. Hel eller som filet. Husk salat, ris og tahina som tilbehør. Samlet pris inkl. fisk, flåning og tilberedning ca. 20 egyptiske pund.

Fisk på fiskemarkedet, klar til at blive grillet!
Fisk på fiskemarkedet, klar til at blive grillet! Du vælger selv hvilken fisk, du vil have.
Tilberedning af fisk.
Tilberedning af fisk på den store grill i bunden af fiskemarkedet. Og nej, ingen af os blev det mindste syge af at spise her, selvom stedet nok ikke ville få den allermest stormilende smiley, hvis det havde været herhjemme.

Hvis man ikke er helt så frisk som fiskene og måske synes, det gerne må være lidt mindre autentisk, når man skal spise, er der utallige fiskerestauranter omkring markedet. Det er noget dyrere, men fisk og tilberedning vælger man stadig selv, og sammenlignet med danske priser er det absolut i den billige ende. To personer kan spise sig stopmætte for under 150 kr. i alt, inkl. vand og sodavand. Husk også at tage et smut på markedet med grøntsager, frugt og kød. Alle sanser bliver helt sikkert pirret både det ene og det andet sted.

dscn6911

Læs mere om Hurghada her.