Sejltur i Aswan

Sejltur i Aswan. Aswan er den største, sydligst beliggende by i Ægypten. Den ligger der, hvor grænsen mellem Ægypten og Nubien lå i oldtiden. Aswan er i dag blandt andet kendt for den store dæmning, der blev bygget i 1960’erne og 70’erne. Men man finder også stenbruddet med den ufærdige obelisk, Elefantine-øen, Det Nubiske Museum og det store Isis-tempel på Philæ-øen.

På Nilens vestlige bred i Aswan breder ørkenen sig, og her ligger en stor nubisk landsby. For at komme dertil, må man ud med motorbåd, da strømmen i Nilen på dette sted, er alt for stærk til, at man kan sejle i felukka (sejlbådstype med store, trekantede sejl og sænkekøl).

Men området omkring selve Aswan er velegnet til felukkasejlads. Billedet overnfor forestiller en felukka. Både felukkaer og motorbåde kan hyres langs med nilpromenaden – Cornichen – i byen. Man skal være i stand til at prutte kraftigt om prisen. Hvis man ikke bryder sig om denne form for handel, kan man booke en sejltur via sit rejsebureau eller en lokal turoperatør. Det bliver sikkert dyrere, men man slipper for at bøvle med det selv.

Sejltur i Aswan kan som sagt også foregår med motorbåd. Og for at komme til Isistemplet på Philæ skal man med sådan en. De kan hyres ved den lille havn, man ankommer til inden afsejling til øen. Også her kan det bedst betale sig at booke på forhånd gennem en turoperatør.

Aswan
Motorbådsskipper i Aswan af nubisk afstamning.
Nubisk hus på vestbredden af Nilen ved Aswan.
Nubisk hus på vestbredden af Nilen ved Aswan.
Det faraoniske stenbrud med den efterladte, ufærdige obelisk.
Det faraoniske stenbrud med den efterladte, ufærdige obelisk.
Sejltur i Aswan
Ørkenlandskab og Nilen ved Aswan.