Besøg Dahab på Sinai

Besøg Dahab. Dahab er en mindre by, der ligger ca. 100 km fra Sharm el-Sheikh på Sinai-halvøen. Her er en hyggelig strandpromenade med restauranter og cafeer i vandkanten, små hoteller og bed & breakfasts, forretninger, dykkercentre m.m.

Besøg Dahab
Coach House er et danskejet bed & breakfast, der ligger få minutters gang fra selve strandpromenaden.
Blomster ved Coach House.
Blomster ved Coach House.

Nogle få km fra selve byen ligger en bred sandstrand i en smuk lagune. Rundt om lagunen ligger en række resorthoteller. Lagunen er kendt som et af de virkelig gode steder at windsurfe i Ægypten. Stranden er forholdsvis lavvandet, og i modsætning til de andre strande i området er her sand og ingen sten eller koraller.

Lagunen set fra et udsigtspunkt over byen.
Lagunen set fra et udsigtspunkt over byen.

Blue Hole

Besøg Dahab, hvis du ønsker at holde en mere afslappet ferie. Byen har alt det, man har brug for. Men der er knapt så meget gang i den som der fx er i Sharm el-Sheikh eller i Hurghada på fastlandskysten.

Der er også mange gode udflugtsmuligheder i Dahab. Enhver, der gerne vil prøve at snorkle på et vildt sted (eller dykke, hvis man har dykkercertifikat) kan tage til Blue Hole. Stranden med hullet ligger ca. et kvarters kørsel fra byen. Den sidste kilometer kan man vælge at ride på kamel.

Stranden ved Blue Hole. Man kan leje snorkeludstyr af beduinerne på stedet.
Stranden ved Blue Hole. Selve hullet er det, der har en mørkere blå farve end det omgivende vand.  Man kan leje snorkeludstyr af beduinerne på stedet.

Assalah

Den del af Dahab, der hedder Assalah, er det mest folkelige område i Dahab og omegn. Her bor beduinerne og her ligger torvet med små forretninger og billige restauranter. Beduinerne  – Sinais oprindelige befolkning – bor dog i huse af beton og ikke i telte. Ikke i denne del af Sinai i hvert fald. De fleste beduiner i Dahab ernærer sig ved turismen i dag.

Formiddag på torvet i Assalah.
Formiddag på torvet i Assalah.

Rejsen til Dahab

Rejsen til Dahab går via Sharm el-Sheikh og derfra med bus, taxa eller privatarrangeret transport. Det danske Udenrigsministerium fraråder pt (april 2014) rejser til hele Sinaihalvøen, og ingen charterarrangører har i skrivende stund fly til nogen destinationer på Sinai. Egypt Air flyver til Sharm hver dag via Cairo, og Turkish Airlines har meget billige billetter til Sharm – det er dog via Istanbul og med en lang ventetid der. Og ankomst sent om natten til Sharm. Tjek selv rejsevejledningerne på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Andre links til Dahab:

Weekend i Dahab fra Politiken

Coach House

NB. Artiklen er oprindeligt udgivet den 23. april 2014. På det tidspunkt var det ikke muligt at rejse til Ægypten eller besøge Dahab på grund af Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Dem er det altid en god idé at tjekke.