Neues Museum i Berlin er nu åbnet

Neues Museum i Berlin. Endelig åbnede Neues Museum efter års restaurering og flytning af genstande fra Altes Museum. Det var på Altes Museum, at den ægyptiske samling var udstillet i en årrække.

Tine fra Tines Ægypten skrev for få dage siden om genåbningen her. Stjernen over alle stjerner på museet er, naturligvis, Nefertiti. Hun har på Neues Museum fået sin egen udstillingssal.

Den berømte Nefertitibuste i sin egen udstillingssal på Neues Museum. Foto: © Staatliche Museen zu Berlin / Achim Kleuker.
Denne buste forestiller også Nefertiti, men er ikke den berømte, som alle kender. Udstillet på Neues Museum i Berlin ligesom den anden.

Åbningen af Neues Museum kommer samtidig med at diskussionen om Nefertiti skal tilbage til Ægypten eller ej, er blusset op igen. Berlingske Tidendes Bent Blüdnikow skrev i en lille artikel forleden om Hawass og hans “vilde skattejagt”.   “Zahi Hawass er leder af Ægyptens arkæologiske myndigheder. Han er den meget snakkende mand, som farer rundt på en række tv-kanaler med en hat, som synes stjålet fra Harrison Ford-skikkelsen i Den vilde Skattejagt. Nu forlanger han den verdensberømte buste af Nefertiti udleveret fra Tyskland.”

En afdød foran underverdenens hersker Osiris.

Nefertiti eller ej, vi glæder os under alle omstændigheder til at komme til Berlin og se den ægyptiske samling udstillet i Neues Museum i Berlin. Nefertiti er ikke er den eneste skat, samlingen rummer.