Engelsk ægyptologi-blog

The Eloquent Peasant. Margaret Maitland, der er ægyptolog og phd-studerende i Oxford, blogger om ægyptologi på The Eloquent Peasant. Her kommenterer hun velovervejet og kritisk nogle af alle de teorier som ægyptologer bliver ‘udsat for’ ligesom hun blogger om nogle af de mange fund, som medierne har skrevet om i den sidste tid.

Derudover skriver hun på bloggen om rejser, udgravninger og mange andre ægyptologi-relaterede emner. Der er et fyldigt arkiv på bloggen.

Margaret Maitlands blog-indlæg er temmelig lange, men de er velskrevne og interessante for alle der interesserer sig for ægyptologi og hvad der rører sig på den ægyptologiske scene.

Se Margarets blog her.

17. juli 2020: Bloggen er ikke opdateret siden 2016, men artiklerne er stadig værd at læse og linket virker stadig.

Der er mange blogs om ægyptologi derude, de kommer og går. I denne relativt nye artikel kan man finde links til andre ægyptologi-blogs, der virker til at have kvalitetsindhold.

Du kan også tjekke ægyptologen Nicky van de Beeks blog her. Den er aktiv, og på denne side kan du finde en lang række links til andre blogs. Nicky har delt det op, så der for eksempel er en liste med blogs udgivet af ægyptologer.

Vi er i færd med at opdatere egne små ægyptologi-indlæg. Se for eksempel indlægget om embedsmanden Mennas grav her.