Oldægyptisk drukfestival i Mut-templet

Drukfestival i Mut-templet. En del af de ritualer, der fandt sted i gudinden Muts tempelområde i det store Karnak-tempel i Luxor, handlede om druk og sex.

Det viser de udgravninger, der i løbet af de sidste seks år er udført i en del af løvegudindens tempelområde. Et område, som udgraverne fra Johns Hopkins University meget rammende har døbt “The hall of drukenness”.

“The hall of drukenness” var ramme for en årlig festival. En drukfestival i Mut-templet. Man mener, den blev afholdt i den kvindelige farao Hatshepsuts regeringstid. Det ser ud til, at de vigtigste ritualer, der blev udført under festivalen, simpelthen gik ud på at drikke sig fuld i øl, have sex og falde bevidstløs om bagefter.

Dagen efter var det op og udføre sine rituelle pligter i templet.

Udgravningsholdet fra Johns Hopkins er netop vendt tilbage til Ægypten for at fortsætte udgravningerne i Muts tempelområde. Man kan følge udgravningerne online her.

Brooklyn Museum i New York har i mange år arbejdet sammen med Johns Hopkins ved udgravningerne i templet. Det kan man blandt andet se en film om her.

Indlægget er oprindeligt udgivet den 3. januar 2009. Opdateret med nye oplysninger og rettelse af links den 18. juli 2020.