Winter Palace, Luxor

Luxor, Egypten. Stemningen på Winter Palace emmer stadig af en anden tid. En anden tid, hvor berømtheder drak te på terrassen, nød udsigten over Nilen, den fine service og værelser med højt til loftet.

http://www.accorhotels.com/1661
Haven på Winter Palace giver skygge og ro efter hektiske dage på sightseeing. Fotocopyright.

Du kan også komme til at nyde godt af Winter Palaces herligheder, for i dag er hotellet ikke kun for berømtheder. Winter Palace blev bygget i slutningen af 1800-tallet som ferieresidens for den egyptiske kongefamilie, men allerede i begyndelsen af 1900-tallet, da Howard Carter – den britiske arkæolog – gravede i Kongernes Dal efter barnekongen Tutankhamons grav og skat, var Winter Palace et hotel. Her boede de velhavende turister fra Europa og Nordamerika, kongelige besøgende, statsoverhoveder m.v.

Hotellet er gammelt, men moderniseret

Fra lobbyen over spisesalene og opholdsstuerne til de lange, tæppebeklædte gange har hotellet bevaret sit gamle udseende og en stor del af sin gamle charme, selvom det selvfølgelig er moderniseret i dag med badeværelser, swimmingpool, wifi m.v.

Værelserne har vidt forskellige størrelse på Winter Palace. Det siges, at de mindste af dem i sin tid var de værelser, som de fornemme gæsters tjenestefolk boede i. Du kan vælge et værelse mod Nilen eller mod haven, og de fleste værelser har altan. Udsigten over Nilen er intet mindre end spektakulær, men husk, at der også er langt mere larm på disse værelser, da de også vender mod Cornichen, Nilpromenaden, med en del lokaltrafik næsten døgnet rundt. Værelserne mod haven er roligere.

http://www.accorhotels.com/1661
Standardværelse på Winter Palace i Luxor. Fotocopyright.

Godt indrettede værelser

Alle værelserne er smukt indrettede med alle bekvemmeligheder, aircondition, fine møbler, der er holdt i gammeldags stil og moderne badeværelser. Der er værelser i alle kategorier, og selvom Winter Palace på ingen måde er det billigste sted at bo i Luxor, kan du sagtens være heldig at finde et godt tilbud. Om ikke andet kan du måske nøjes med en enkelt nat og så vælge noget, der er lidt billigere under resten af opholdet.

Hotellets store tropiske have med palmetræer, fuglekvidder og meget bløde græsplæner bliver passet og plejet. Her finder du blandt andet den flotte pool, som er opvarmet om vinteren. Ved poolen ligger en glimrende restaurant, der især er god til en hurtig frokostsalat, sandwich, kaffe og andre drikkevarer. Der er flere restauranter på hotellet, og særligt den mørke bar/lounge er god til en drink før eller efter middagen eller lidt snacks, hvis appetitten ikke er til den store middag.

I opholdsstuen med enorme, gamle tæpper, orientalistiske malerier på væggene, flygel og plyssofaer bliver der serveret 5 o’clock tea hver dag. Hvis vejret er til det (ikke for koldt og ikke for varmt) kan teen indtages på terrassen.

Swimmingpoolen på Winter Palace i Luxor.
Swimmingpoolen på Winter Palace i Luxor. Fotocopyright.

Central beliggenhed

Winter Palace ligger centralt midt i Luxor i gå-afstand til souken, Luxortemplet (læs om vores besøg om aftenen, når det er oplyst), Nilen, forretninger, restauranter m.v. Winter Palace er for dig, der gerne vil mærke historiens vingesus og ønsker en charmerende og meget passende kulisse til de mange oplevelser der er i Luxor.

Praktiske oplysninger

Adresse: Corniche el-Nil Street, Luxor

Telefon: 0020 95 2380425

Web

Læs: Døden på Nilen af Agatha Christie. Det var her, på Winter Palace, at bogen blev skrevet.

Coverbilledets fotocopyright tilhører hotellet.

1 Kommentar on “Winter Palace, Luxor

Comments are closed.