Er du frisk? Det er fiskene!

Hurghadas store moske ved Fiskemarkedet.

Hurghada er et gammelt fiskerleje, og desuden den badeby, der har den største lokalbefolkning.

Hurghadas fiskerihavn

Hurghadas fiskerihavn

Det er blot et smut ned ad en af sidegaderne fra de store hovedstrøg i byen og en anden verden åbner sig. Små vandpibecafeer, shawarmasteder og forretninger ligger side om side med værksteder, skræddere og slagterier.

Markedet i Sekkala.

Markedet i Sekkala.

Ikke langt fra Sekkala/centrum ligger byens største moske. Lige bag moskeen ligger den gamle fiskerihavn og fiskemarkedet. Gå ind, vælg en friskfanget fisk (mellemstor, hvid fisk ca 10 egyptiske pund pr. stk.). I bunden af markedsområdet står personale klar til at flå og tilberede fisken som du vil have det: kogt, stegt eller grillet. Hel eller som filet. Husk salat, ris og tahina. Samlet pris inkl. tilberedning ca. 10 egyptiske pund.

Fisk på fiskemarkedet, klar til at blive grillet!

Fisk på fiskemarkedet, klar til at blive grillet!

 

Tilberedning af fisk.

Tilberedning af fisk.

Hvis man ikke er helt så frisk som fiskene, er der utallige fiskerestauranter omkring markedet. Det er lidt dyrere, men fisk og tilberedning vælger man stadig selv. Husk også at tage et smut på markedet med grøntsager, frugt og kød. Alle sanser bliver helt sikkert pirret både det ene og det andet sted.

Læs mere om Hurghada her.